AZ ÓVODA-ISKOLA ÁTMENET AKTUÁLIS KÉRDÉSEI

Utolsó módosítás: 2019. május 02.

Idén negyedik alkalommal szervezte meg az egyetem Pedagógia Tanszéke Az óvoda iskola átmenet aktuális kérdései konferenciát.

A rendezvény résztvevőit dr. Mogyorósi Zsolt, a kar dékánhelyettese köszöntötte. Úgy fogalmazott: ez a konferencia egy olyan szakmai rendezvény, mely tökéletesen szimbolizálja a kar elképzeléseit, célkitűzéseit.

A rendezvény múltjáról, s annak jelentőségéről szólt dr. Virág Irén, a Neveléstudományi Intézet igazgatója. Elhangzott: a 2016-ban első alkalommal megszervezett program célja az eredményes iskolakezdés támogatása, valamint a szakmai nyilvánosság biztosítása. Az évről-évre megszervezett rendezvény témáit építették már az iskolaérettség kérdésére, vagy épp külföldi jó tapasztalatokra.
A plenáris előadást a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja, dr. Varga László tartotta, aki nem először vett részt ezen a konferencián. Előadásában egyebek mellett a változás kérdésére fókuszált. Kitért arra is, mennyi minden múlik a pedagógus attitűdjén.
Iskolaérettség, mozgásterápiák, az óvoda-iskola átmenet megkönnyítésének lehetőségei, készségfejlesztés inspiráló tanulási környezetben, óvodások tanítószemmel: ezek voltak az idei konferencia további témái.

 


< Vissza