Mikrotanítási verseny

Utolsó módosítás: 2019. május 02.

Első alkalommal került megrendezésre a Pedagógiai Kar és a Pedagógia Tanszék közös szervezésében a tanító szakosok mikrotanítási versenye a magyar nyelvű tanítóképzés elindításának 150. évfordulója alkalmából.

A verseny kapcsolódott a magyar nyelvű tanítóképzés elindításának 150. évfordulója alkalmából szervezett országos rendezvénysorozathoz.
A rendezvény fővédnöke prof. Dr. Falus Iván volt, aki a megnyitón a mikrotanítási versenyek múltjáról mesélt a fiataloknak, arról, milyen tényezők hívták életre ezt a kezdeményezést. A résztvevőket köszöntötte Dr. K. Nagy Emese, a Pedagógiai Kar dékánja is, aki úgy fogalmazott: aki a versenyre nevezett, egészen biztosan megállja majd a helyét a pedagógushivatásban.
A versenyen tizenkét hallgató vett részt az egri, a jászberényi és a sárospataki campusról. A másod-és harmadéves tanítójelölteknek környezetismeret, ének-zene, magyar és matematika órákon kellett bizonyítani a Gyakorlóiskolában a sorsolás alapján kiválasztott szempontra fókuszálva.
Az eredményhirdetésen Dr. Virág Irén, a Pedagógia Tanszék vezetője, a verseny egyik fő szervezője hangsúlyozta, hogy a tanítójelöltek kiváló felkészültségükről tettek tanúbizonyságot, ezzel bizonyítva saját rátermettségüket és elhivatottságukat, és egyben egyetem campusain folyó színvonalas munkát.

 

 

 


< Vissza