Egri tanító szakos hallgatók gyakorlati bemutatója

Utolsó módosítás: 2016. június 29.

Immár negyedik alkalommal rendezte meg a Pedagógia Tanszék 2016. május 12-én az egri képzési helyszínre járó tanító szakos hallgatók gyakorlati szakmai bemutatóját.

A hagyományosnak tekinthető rendezvényen a 2015/16-os tanév tavaszi szemeszterében szerzett tapasztalataikat, élményeiket, szakmai fejlődésüket mutatták be a hallgatók. A rendezvénynek a TKTK érsekkerti épületének 2. számú előadóterme adott otthont.
A szakmai bemutatót Dr. Virág Irén, a Pedagógia Tanszék vezetője, a képzés egri irányítója nyitotta meg. Megnyitójában az elmúlt két év eredményeit méltatta, az elmélet és a gyakorlat egységét emelte ki. Különösen fontosnak tartotta a tanszék és a gyakorló iskola képzéshez kapcsolódó harmonikus együttműködését, ezen a téren is példásnak tekinthető kapcsolatát. A tanszékvezető asszony megállapításait erősítették meg Légrádiné Kőházi Tímea igazgatóhelyettes asszony mondatai is, aki a gyakorló iskola részéről továbbra is megerősítette a teljes körű aktivitást, a tanító képzés iránti elkötelezettséget.
A négy félév eredményeit emelt ki Csontosné Bodnár Gyöngyi igazgatóhelyettes is, a tanító szakosok gyakorlati képzésének gyakorlóiskolai koordinátora, valamint Dr. Kovács László, aki a Pedagógia Tanszék megbízásából segítette az adott félévben is a gyakorlati munkát.
A megnyitót a másodéves hallgatók bemutatója követte, akik a mikrotanításokon szerzett tapasztalataikat tárták az érdeklődők elé. A színes prezentációkat a gyakorlaton készített szemléltetőeszközök, poszterek, videó bejátszások még változatosabbá tették.
A délelőtt második részében az első évesek mutatták be tapasztalataikat, akik megfigyeléseik fókuszába az osztályt állították. A csoportok a korábbi félév tapasztalatait sikeresen beépítve, még attraktívabb módon tudták érzékeltetni választott hivatásuk iránti elkötelezettségüket, szakmai fejlődésüket.
A hivatás iránti elkötelezettség hatotta át a rendezvényt, ami a tanítóképzés egri történelmi hagyományainak méltó folytatását közvetítette a résztvevők felé.

 

 


< Vissza